هانوتا

فهرست

خانه » طراحی وبسایت » آغاز به کار با وردپرس
13 شهریور 1401

آغاز به کار با وردپرس

آغاز به کار با وردپرس

وردپرس نرم افزاری برای انتشار وبسایت ها است اما بزارید در شروع کار با براتون این اصطلاح را توضیح بدهیم. عملا میشه گفت که ما با استفاده از وردپرس میتوانیم محتوایمان را در اینترنت منتشر کنیم.

بیشتربخوانید: مقدمه وردپرس

بیشتربخوانید: مقدمه وردپرس

فهرست مطالب

طرز کار وردپرس

از دیدگاه فنی میشه گفت که وردپرس به عنوان یک رابط بین ما که ناشر محتوا هستیم و سرور و دیتابیس که داده هامون روش ذخیره میشن و همچنین بازدید کننده ای که از طریق مرورگر به اون محتوا دسترسی پیدا میکنه عمل میکنه. ما در وردپرس میتوانیم انواع مختلفی از محتوا را تولید کنیم که شامل پست ها و صفحات و عناصر رسانه ای میشوند.

طرز کار وردپرس
صفحه وردپرس

هرکدوم از این موارد ویژگی های مخصوص به خودشون رو دارند که با استفاده از پلاگین ها و تم ها میتوانیم این ویژگی هارو افزایش بدیم و به هر کدوم کامنت هایی رو میشه اضافه کرد. وقتی که یک پست یا عنصر چند رسانه ایه دیگه اضافه میشه، یک ورودی جدید تو دیتابیسمون ساخته میشه که همه ی اطلاعات مربوط به اون آیتم درون اونجا ذخیره میشن. اطلاعاتی مثل عنوان، محتوا، تولید کننده، تاریخ انتشار و مواردی از این دست.

اگر از عناصر چند رسانه ای مثل عکس استفاده کنیم؛ محل ذخیره سازی فیزیکی اون عکس به همراه عنوانش و متن جایگزینش و سایر پارامترهاش به دیتابیس ارجاع داده میشن و اطلاعاتی شکل میگیره که مشخص میکنه که این تصویر در این پست آپلود شده. در شکل میتوانید این ارتباط را مشاهده کنید.

انتشار محتوا

وقتی که یک پست یا صفحه یا عنصر چند رسانه ای رو منتشر میکنیم، از طریق یک URL میتوانیم به اون داده دسترسی پیدا کنیم و زمانیکه یک بازدید کننده اون URL رو در مرورگرش وارد میکنه. وردپرس اون داده هارو از دیتابیسش میگیره و اون هارو بر مبنای تمی که استفاده شده در یک قالب مناسب نمایش میده و نتیجه میشه اون چیزی که بازدیدکننده به عنوان وبسایت ما مشاهده میکنه و در نهایت اگر بازدیدکننده بخواد یک کامنت در رابطه با اون عنصر بزاره، کامنتش وارد دیتا بیس میشه و به عنصر مورد نظر وصل میشه تا در آینده بتونیم بهش دسترسی داشته باشیم و این حائز اهمیته.

چیزی که این فرایند رو قدرتمند میکنه اینه که ما وقتی از وردپرس برای انتشار محتوا در اینترنت استفاده میکنیم. فقط داریم یک سری ورودی در دیتابیس میسازیم و زمانی که بازدیدکننده میخواد از طریق URL به اون محتوا دسترسی داشته باشه نرم افزار یک نمای به خصوص میسازه که در لحظه همه ی اطلاعات مورد نظر توش قرار میگیرند و این نمایه مشابه یک صفحه به نظر میرسه.

در صورتی که عملا صفحه ای وجود نداره و فقط زمانی که یک نفر URL رو در مرورگرش وارد میکنه یک پیش نمایش شبیه یک صفحه ی اینترنت ساخته میشه. به همین خاطر ما میتونیم محتوای هر عنصری رو در هر لحظه ای تغییر بدیم و میتونیم به کلی ظاهر محتوامون رو عوض کنیم در صورتی که فقط داریم ظاهر و چیدمان رو عوض میکنیم و محتوا ثابت میمونه. خلاصش اینه که وردپرس محتوا و مدیریت محتوارو از نحوه ی نمایش و ارائه دادن اون جدا میکنه و این باعث میشه که روی هر جنبه از کار به خوبی کنترل داشته باشیم.

پایگاه داده

نصب و اجرای وردپرس

توی این مقالات به ساخت و انتشار محتوا و کار با وردپرس میپردازیم به این خاطر برای عملی کردن آموزش ها باید دسترسی کامل به یک وب سایت وردپرس داشته باشید. قطعا اگر روی سایتتون هر آزمایشی که دلتون خواست انجام بدین، کارتون خیلی ساده تر میشه. اگر در حال حاضر یک سایت لایو دارید که مخاطبین میتونن بهش دسترسی داشته باشن توصیه میکنیم که یک وبسایت جدا بسازید تا بتونید، بدون نگرانی هر چیزی رو روی اون تست کنید. سیستم وردپرس روی یک سرور در کنار یک دیتابیس اجرا میشه و محل اون سرور به ما یا مدیر سایت بستگی داره.

 شما برای استفاده از این مقالات میتونید وردپرس رو روی یک سرور لایو در اینترنت نصب کنید و هم میتونید اون رو روی کامپیوتر خودتون نصب کنید که یک محیط لوکال به حساب میاد هر کدوم از این روش ها مزایا و معایبی دارند که شما بر مبنای نیازتون باید یکی رو انتخاب بکنید.

قبل از قرار دادن سایتتون روی اینترنت باید نحوه ی کار با وردپرس رو یاد بگیرید. توصیه میکنم که اول نرم افزارش رو روی کامپیوترتون نصب کنید و اصطلاحا وارد محیط development یا توسعه بشید و فقط خودتون به اون سایت دسترسی داشته باشید و نیازی به اتصال به اینترنت هم نباشه. اگر خواستید از این روش استفاده کنید، میتوانید سری به مقالات نصب و راه اندازی وردپرس و نرم افزار زم ( Xampp ) بزنید که یکی از محبوب ترین سرویس دهنده های وب محسوب میشه. در این مقالات وبسایت ما بر روی اینترنت قرار داره و هرکسی میتونه به اون دسترسی پیدا بکنه.

پنل Admin و کار با وردپرس

پنل Admin مرکز مدیریت وردپرسه و از اینجا میتونیم تنظیمات سایتمون رو مشخص کنیم و محتوامون رو بسازیم و ویرایش کنیم و منتشر کنیم. همچنین میتونیم از اینجا تم ها و پلاگین هارو کنترل کنیم و ظاهر سایتمون رو مشخص کنیم.

اول از همه باید اینو بگم که پس از لاگین کردن توی سایتمون میتونیم بین پنل ادمین و خود وبسایت جابجا بشیم. کافیه روی عنوان سایتمون روی نوار بالایی وردپرس کیلیک کنید و اینطوری اگر روی صفحه ی اصلی سایت باشیم به پنل ادمین منتقل میشیم و اگر توی پنل ادمین باشیم به صفحه ی اول سایتمون منتقل میشیم.

پنل ادمین
صفحه اول سایت

روش دیگه دسترسی به پنل Admin هم اینه که در انتهاس آدرس سایت wp-admin رو تایپ کنیم و اینطوری اگر لاگین کرده باشیم به پنل Admin منتقل میشیم. در غیر این صورت میریم به صفحه ی مربوط به لاگین و بعد از وارد کردن اطلاعات حساب کاربریمون میتونیم بیایم به پنل Admin .

این صفحه رو به سه قسمت اصلی تقسیم کرده اند.

  • اولیش نوار ابزار وردپرسه که این بالا قرار داره
  • دومیش منو هاست که در سمت چپ قرار داره ( در زبان فارسی در سمت راست هست)
  • سومیش هم پنل ها هستند که در سمت راست هستند (در زبان فارسی در سمت چپ هستند)هر گزینه ای که از منوها انتخاب بکنیم توی قسمت پنل ها برامون باز میشه
مدیا

هر کدوم از این منوها قابلیت های به خصوصی دارند که خودمون میتوانیم اون هارو فعال یا غیر فعال کنیم. برای دسترسی بهشون باید از گزینه ی Screen options که در گوشه ی سمت راست قرار داره استفاده کنیم. (تنظیمات صفحه در گوشه ی بالا سمت چپ وردپرس فارسی) اگر در این آموزش بخش هایی مطرح شد که شما توی صفحه ی خودتون نمیبینید، احتمالا باید به صفحه ی Screen options بیاید. برای مثال اگر شما به تازگی وارد این محیط شده باشید به احتما زیاد قسمت Welcome هم براتون فعال هست. اما خب ترجیح میدیم که اون رو غیر فعال کنیم.

Screen options

در ضمن ما میتونیم این پنل هارو جابجا کنیم و به شکل دلخواهمون اون هارو در کنار هم قرار بدیم. کافیه روی مورد دلخواه کیلیک کنیم تا نمایشگر موسمان تغییر شکل پیدا کند و کانند کشیدن فایل بین صفحات اونارو جابجا کنیم.

داشبورد وردپرس

البته در ابتدای کار شاید این قابلیت زیاد مهم به نظر نرسه اما بعدا که پلاگین های متنوعی رو روی سیستممون نصب بکنیم بهتره که پنل هارو به نحوی کنار هم قرار بدیم که بلافاصله بتونیم به قابلییت های مورد نیازمون دسترسی داشته باشیم.

بزارید با یک نکته ی خیلی ساده کار رو شروع کنیم، ما با استفاده از نوار ابزار وردپرس میتوانیم بین پنل Admin و صفحه ی اول وبسایتمون جابجا بشیم. اگر در یک پست بخصوص باشیم هم میتوانیم مستقیما به محل ویرایش اون پست منتقل بشیم برای مثال ببینید که روی یکی از نوشته های سایتمون در قسمت بالای صفحه بخش edit post وجود داره که اگر روش کیلیک کنیم میتونیم محتوای این پست رو ویرایش کنیم.

edit post

 بعد میتوانید دکمه ی Update یا preview post رو بزنید که مستقیما منتقل بشیم به صفحه ی مربوط به اون پست.

preview post

این قابلیت بهمون کمک میکنه که به راحتی بین قسمت های مختلف سایت و بخش ویرایششون جابجا بشیم برای همه ی عناصر با این قابلیت دسترسی بدیم.

برای هر چیزی که بشه ویرایش کرد این دکمه وجود داره و میشه ازش استفاده کرد. در این مقالات ما بیشتره وقتمون رو در قسمت مربوط به پست ها و صفحات سپری میکنیم ولی حتما توصیه میکنیم خودتون هم منوهای دیگر را برسی کنید. در ضمن همانطور که گفتیم تمام بخش های این پنل در دوره های اصلی مدرسه کسب و کار آموزش داده ایم که میتوانید ازش استفاده کنید.

تغییر زبان سایت

سایتی که در این مقالات باهاش کار میکنیم به نحوی تنظیم شده است که پنل Admin رو به زبان انگلیسی نمایش بدهد. ولی همانطور که قبلا گفته شد وردپرس از 180 زبان مختلف پشتیبانی میکنه و ما هر کدوم رو که بخوایم میتونیم انتخاب کنیم و میتونیم کاری کنیم که وردپرس به زبان خودمون باهامون صحبت کنه. برای این کار همون ابتدا که سایت وردپرسمون رو میسازیم این امکان رو داریم که زبان سایتمون رو انتخاب بکنیم و اون زبانی که انتخاب میکنیم برای پنل Admin و خود سایت استفاده میشه. مثلا اگر شما هم مثل من زبان انگلیسی رو انتخاب بکنید موتورهای جستجو و مرورگرها زبان محتوای مارو انگلیسی در نظر میگیرند و حتی اگر به یک زبان دیگه مثل فارسی نوشته شده باشند. به همین خاطر خیلی مهمه که زبان سایتمون دقیقا همون زبانی باشه که برای محتوا استفاده میکنیم. برای تغییر زبان باید بیاییم به منوی تنظیمات و گزینه ی General رو انتخاب بکنید (در زبان فارسی از منوی سمت چپ وارد بخش تنظیمات و سپس بخش عمومی میشویم)

پنل وردپرس

و در بین پنل ها به دنبال گزینه ی زبان سایت میگردیم. تا بتونیم اون رو تغییر بدیم. و در نهایت در پایین بر روی دکمه ی ذخیره تغییرات یا Save changes کیلیک میکنیم تا تغییرات بوجود اومده ذخیره بشن.

تغییر زبان

اگر نخوایم زبان سایت را تغییر بدهیم و فقط بخوایم زبان را برای یک کاربر تغییر بدهیم کافیه که بریم به منوی Users (کاربران) و روی زینه ی All users (همه کاربران) رو انتخاب بکنیم تا به همه ی کاربرها دسترسی داشته باشیم و بعد کاربر مورد نظرمون رو انتخاب بکنیم. (مدیرکل یا نویسنده)

اگر بخواهیم برای خودمون این زبان رو تغییر بدیم میتونیم روی گزینه ی Your Profile کیلیک بکنیم و بیایم به قسمت language (زبان) و در منوی اون گزینه های موجود رو انتخاب بکنیم.

در این منو فقط میتوانیم به زبان هایی دسترسی داشته باشیم که روی سایتمون نصب شده اند و اگر بخواهیم یک زبانی رو روی سایت نصب بکنیم باید برای مدت کوتاهی زبان سایت رو به اون زبان مورد نظرمون تغییر بدیم تا اطلاعاتش روی سایت نصب بشه و بعد میتوانیم از این منو زبانی که انتخاب کرده بودیم رو به عنوان زبان پنل Admin مشخص بکنیم.

نظیمات سایت

بیشتربخوانید: مدیریت محتوا

بیشتربخوانید: مدیریت محتوا

تنظیمات سایت

برای مثال اگر ما زبان نروژی رو از اینجا انتخاب بکنم پنل Admin تنها برای من به زبان نروزی تغییر پیدا خواهد کرد. اما این تغییر تاثیری بر زبان استفاده شده در سایر کاربران و همچنین زبان اصلی سایت نخواهد گذاشت

مدرسه کسب و کار هانوتا با ارائه ی آموزش های تکمیلی در همه ی حوزه ها سعی در ارتقا سطح علمی دانشجویان دارد تا در کوتاه ترین زمان ممکن با ایجاد یک اکوسیستم بتوانند محصولات و خدمات خود را ارائه کنند. در صورت تمایل به ثبت نام یا درخواست مشاوره ی رایگان میتوانید اطلاعات خود رو برای ما ارسال کنید کافیست بر روی گزینه ی درخواست مشاوره رایگان کلیک کرده و اطلاعات خود را برای ما ارسال کنید.

حتما در بخش دیدگاه نظرات خود را برای ما بنویسید.

به سوالات شما ظرف یک روز پاسخ داده میشود.

Twitter
Telegram
WhatsApp

hanotacrm

اشتراک در
اطلاع از
guest
نام دوره
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
preloader