هانوتا

فهرست

خانه » ذهنیت پول ساز » مشخص کردن خواسته ها (تعیین کن چی میخوای؟)
17 اردیبهشت 1401

مشخص کردن خواسته ها (تعیین کن چی میخوای؟)

تعیین هدف

خب بریم ببینیم وقتی قراره خواسته ها رو تعیین کنیم چی میخوایم، قراره دقیقا چی کار کنیم؟ اصلا میدونی چی میخوای؟

اتفاقا زمانی که نمیدونی چی میخوای باید بنویسی.

چه کسی رو تحسین میکنی؟

تلخ نیست به نظرت که بهترین کاره ما تحسین دیگران باشه؟

چقدر باید یه گوشه ای از این دنیا باشیم و شناخته نشیم؟

همه ی این ها مقدمه ی نوشتنه خواسته ها است.

بیشتربخوانید: هدف گذاری

بیشتربخوانید: هدف گذاری

فهرست مطالب

شناخت خواسته ها

میتونی سؤالاتو بنویسی، بهشون فکر کنی و دفترتو ببندی و ماه دیگه بری سراغ سوالات. کلی ایده سراغت میاد ایده هایی که توی آرامش، ناخوداگاه مغزت بهش پاسخ میده. با خودت صادق باش نوشتن چیزی که دلت میخواد سخت نیست. ممکنه خیلی از آرزوهات و ننویسی چون فکر میکنی لایقش نیستی. گاهی هم میترسی که حریص و طماع جلوه کنی. شاید هم همه ی این موارد یکجا با هم. خیلی از ما از معجزات میترسیم. گاهی حتی از آرزوهای بزرگ هم میترسیم اما مطمئن باش رویاهای بزرگ به ما قدرت عجیبی میدهند.

مثلا زمان امتحان توی مدرسه خیلی هامون از ترس روی نیمکت های عقب نشستیم و فراموش کردیم هدف از نشستن تو کلاس، یادگیریه. از خودمون بپرسیم از چی میترسیم؟ چرا زمانی که معلم سوالی میکنه مخفی میشیم؟ چرا همیشه شاهد این هستیم که مردم رویاهاشون و بیخیال میشن؟ از خواسته ها فرار نکنیم. ضمیر نیمه هوشیار با ما حرف می زنه.

شاید نمیدونی چی میخوای و شاید نمیدونی کدومشون مهم هستن پیشنهاد میکنیم بهت که حتی اگر مطمئن نیستی چی میخوای، چه برسه به اینکه بدونی چطور باید بهشون برسی. اجازه بده نوشتن بهت نشون بده چه مسیری و باید طی کنی.

جمع بندی نظرات

جمع اوری نظرات

به مغز خودت باور داشته باش. مغز تمام ابزارهای لازم رو فراهم میکنه. برای چند لحظه به ناتوانی هات فکر نکن. به خودت نگو خلاق نیستم. مغز هر انسانی خلاق است. مغز برات ایده های ابتکاری و نیروبخش جهت برنامه ریزی و بسط دادن آرزوها فراهم میکنه. اگر ننویسی ابزاری برای ثبت و مرور بهترین برنامه ها و ایده ها نداری و اونارو فراموش میکنی. نزار خواسته ها فراموش بشن.

حتی گاهی ترس هات و هم فراموش میکنی. ترس از اینکه به گونه ای زندگیت به پایان برسه که هنوز ماشین مورد علاقت زیر پات نباشد. توصیه میکنیم دفترچه کوچکی بخری و آن را همیشه همراه داشته باشی تا ایده ها را به محض اینکه به ذهنت خطور می کنند یادداشت کنی.

دقت کردی که توی شرکت ها صندوق انتقادات و پیشنهادات وجود داره؟ این صندوق ها برای کارمندان خلاق است. خب چرا یک دفترچه ی کوچک برای انتقادات و پیشنهادات برای خودمون نداشته باشیم؟ اجازه بده ایده هات نوشته بشن و خواسته ها بیان بشن.

در مسافرت ها تصورات کوچک و بزرگ خودتو ثبت کن. اینطوری تیزبینانه تر و جدی تر به همه چیز توجه میکنی. هر چه به ذهنت می رسد یادداشت کن حتی تصاویری که دوست داری نقاشی بکشی. بعد کامل تر دربارشون بنویس. حواست و در حالت آماده باش قرار بده. مثل یک روزنامه نگار، افکار زودگذر خودتو با اشتیاق یادداشت کن. این یادداشت باعث میشه، نسبت به طرز کار دستگاه فعال ساز شبکه ای که قبلا راجع بهش حرف زدیم علاقه بیشتری پیدا کنی. همراه داشتن یک دفتر مکان یا کتابچه خبر، تالاموس رو مجبور میکنه تا قشر مخ را هوشیار کنه دقت کن به اطرافت معجزات رو ببینی. با نوشتن و ثبت معجزات حواست بیشتر سمتشون میره دقیقا مثل خرید اون کتونی ای که باهم حرفشو زدیم.

قبل تر هم گفتیم که دفترچه ای که اختصاص به این کار دادی نباید حتما سیمی یا جلد شده باشه. یک to do list ساده یا برگه های کوچک میتونه کمکت کنه. باور داشته باشید که موثره. 

میتونی توی جیب لباست تکه هایی کاغذ با خودکار قرار بدی و همه چیز رو یادداشت کنی. موضوعات میتونه شخصی، حرفه ای و کاری باشه. هر بار که اتفاقی برایت می افتد یک تکه کاغذ بردار و فقط همان اتفاق را روی آن ثبت کن. هر چیزی را که میخواهی فراموش نکنی روی کاغذها بنویس. ایده های خود را در حین قدم زدن در پارک یا وقتی سوار تاکسی هستی بنویس. باید رهبر خودت باشی. نیاز ها، فرصت ها و مفاهیم را یادداشت کن و مراحل مختلف را طی کن.

مسأله دست یافتن به فرصت ها نیست. مسأله این است که متوجه وجود فرصت ها باشیم

تصور کن مدیر یک شرکت هستی چطور میخوای کار رهبری رو انجام بدی؟ پیشنهاد میکنیم اول خودتو رهبری کنی تا فکر کردن به مدیر یک شرکت بودن دور از ذهنت نباشه. رهبری یعنی فرصت های موجود رو برای دیگران بیان کنی و سؤال مطرح کنی. سوالات شما رفته رفته بهتر میشه؛ اگر سؤال مطرح نکنی هرگز به جوابی دست پیدا نمی کنی.

برگه هایی که قرار شد توی جیبت بزاری قراره سوالات رو خلق کنند. بعدش کافیه ببینی چقدر تعاملاتت تغییر میکنه. چقدر ادم عمل گرا میشی و همه رو به چالش میکشی. آدم های فراموش کار آدم هایی خسته کننده و غیر قابل اعتماد هستند.

کاره دیگری که لازمه انجام بدی اینه که تقدیرهایی که ازت میشه رو یادداشت کنی. کلکسیونی از هدیه ها و پاداش ها. پیشنهاد میکنیم یک حساب بانکی داشته باشی تا مبالغی که به عنوان پاداش بهت داده میشه رو در آن بریزی؛ حتی اگر قراره فعلا موجودیه اون صفر باشه. میتونی با اون مبلغ، بعدا چیزی که دوست داری رو بخری و به خودت پاداش بدی تا حس خوبی داشته باشی. بدترین کاری که میتونی در حق خودت کنی اینه که فکر کنی این نوشته ها احمقانس.

اسم تمامی کسانی که حمایتت کردن و بنویس. این افراد به خودی خود، معجزه ی زندگی شما هستند.

میتونی مثل حساب بانکی  ای که گفتیم، یک دفترچه پس انداز داشته باشی تا هر کسی بهت جمله ای از روی تحسین میگه یادداشت کنی. فقط برای اینکه یادت باشه، برای اینکه دوباره همان کمکی و از این جملات بگیری که بار اول گرفتی. این دفترچه میتونه مثل یک دیوار مانع حمله ی امواج منفی افراد عیب جو ازت باشه. با خواندن دفترچه ستایش ها به یاد خصایصی می افتی که دیگران در شما دیده اند. این دفترچه بهت میگه که تو مستحق تمام معجزات بودی.

اگر دوست داریی یک پلنر تهیه کن تا بخش های مختلف و فانتزی اون شما را ترغیب به نوشتن کند.

بیشتربخوانید: شروع مسیر موفقیت

بیشتربخوانید: شروع مسیر موفقیت

مرور تمرین های بخش خواسته ها

تمارین

عادت دادن خود به نوشتن

بهترین زمان برای نوشتن صبح زوده. ساعت و روی پانزده دقیقه زودتر از وقتی که معمولا بیدار میشی کوک کن. به محض بیدار شدن کاغذ و خودکار بردار و شروع به نوشتن کن. (افکار مبهم و نامشخص خودت و روی کاغذ بریز. اگر چشم هات درد میکنه درباره سوزش چشمهات بنویس اگر آرزو میکنی ای کاش دوباره می توانستی بخوابی درباره ی اون بنویسی). اینها مثل نرمشی هستند که قبل از شروع جدی تمرین آدم را «گرم» می کنند، چون بعد از اینکه شکایت را کنار گذاشتی خودکارت به حرکت در می آید و بهت دستورالعمل های مفیدی می دهد. این کارو دو هفته به دقت انجام بده بدون آنکه نوشته های خودت و مجدداً بخوانی و بعد از دو هفته همه ی نوشته هات و بخون و به روندی که داشتی توجه کن.

تحریک ضمیر نمیه هشیار با طرح سؤال

سه تا سؤال درباره زندگیت طرح کن، هر کدام در یک صفحه چند روز یا چند هفته فکر کن و بعد به سرعت داستانی در باره هر چیزی که چشمت و می گیره یا به ذهنت خطور می کنه بنویس. بعد از نوشتن داستان یکی از پاکتها را باز کن و ببین به کدام سؤال جواب دادی. (ضمیر نیمه هشیار از طریق نوشتن بهت میگه چی می خواهی نوشتن با ما حرف میزند ما را راهنمایی میکند گاهی حتی از راههای غیر مستقیم به دقت گوش کن. از نوشتن برای تفسیر کردن معجزات استفاده کن. برای زندگی خودت فکرهای بزرگی کن و نترس.

یادداشت تحسین ها

یک پلنر، to do list یا یک دفترچه کوچیک بخر. دفتر یادداشت، مغزت و وادار میکنه که راههایی برای رسیدن به اهداف مورد نظرت ارائه بدی. یادت نره که تحسین هایی که ازت میشه رو یادداشت کنی. در کنارش باید و شروع به پر کردنش کنی تا بتونی خودت رو رهبری کنی. علایقت رو بنویس و اجازه بده متخصصشون بشی.

 

بهبود فرآیند

چند تکه کاغذ توی جیبت بزار روی هر برگه فقط یک فکر و ایده و روش رسیدن بهش رو ثبت کنید. در پایان هفته از خودت سؤال کن چرا این روش باید جواب بده؟ روش بهتری هم وجود داره؟ روش جدید چقدر بهینه شده؟ و سپس راه حل رو مجدد بنویس.

مدرسه کسب و کار هانوتا با ارائه ی آموزش های تکمیلی در همه ی حوزه ها سعی در ارتقا سطح علمی دانشجویان دارد تا در کوتاه ترین زمان ممکن با ایجاد یک اکوسیستم بتوانند محصولات و خدمات خود را ارائه کنند. در صورت تمایل به ثبت نام یا درخواست مشاوره ی رایگان میتوانید اطلاعات خود رو برای ما ارسال کنید کافیست بر روی گزینه ی درخواست مشاوره رایگان کلیک کرده و اطلاعات خود را برای ما ارسال کنید.

حتما در بخش دیدگاه نظرات خود را برای ما بنویسید.

به سوالات شما ظرف یک روز پاسخ داده میشود.

Twitter
Telegram
WhatsApp

hanotacrm

اشتراک در
اطلاع از
guest
نام دوره
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
preloader