هانوتا

فهرست

19 آبان 1401

گوگل وب مستر تولز

وب مستر تولز

گوگل وب مستر تولز ابزاری قدرتمند برای سئوی فنی سایت است. برای آگاهی از اطلاعاتی که google از وبسایتمون داره و دستور العمل های index کردن صفحات، باید طرز کار با اصول اولیه ی google webmaster tools را با هم بررسی کنیم.

فهرست مطالب

گام اول: ورود

گام اول اینه که گوگل وب مستر تولز را باز کنیم و وارد اکانتمان بشویم. برای این کار به اکانت گوگل نیاز داریم. اگر گوگل اکانت ندارید می توانید  با کیلیک روی اینجا یکی درست کنید. بعد از لاگین شدن لیستی از وبسایت هایی که می توانید مدیریت کنید را می بینید. می بینید که قبلا سایت مد نظر رو اضافه کردیم.

web master tools

اما اگر می خواهید دامنه ی متفاوتی را مدیریت کنید؛ با اون دکمه ی قرمز میتوانید سایت رو اضافه کنید. برای محافظت از اکانت و وبسایت، گوگل باید مطمئن بشود که این Domain مال خودمونه. بعد جزئیات مهم وبسایت را به خودمان نشان دهد. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد که می توان یکی را انتخاب کرد. اما قبل از ادامه دادن باید این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارید. یکی از این راه ها آپلود کردن یک فایل html خاص، اضافه کردن یک برچسب خاص به کد منبع یا ایجاد یک تغییر کوچک توی DNS سایته. یک گزینه ی دیگه استفاده از روش Google Analytics یا Tag manager هست که اگر از این خدمات استفاده می کنید اجازه ی دسترسی به صورت admin straight را دارید، می توانید ازش استفاده کنید.

وب مستر تولز چیست؟
تایید هویت وب مستر تولز

گام دوم: تولز داشبورد

موقعی که سایت را تایید کردید گام دوم را برمیداریم، در لیست اصلی گوگل وب مستر تولز داشبورد را می بینید که پیام های مهمی براتون داره. اگر روی این وبسایت کلیک کنید یک داشبورد از قسمت های مختلف webmasters tools را نشان می دهد که می توانید روی هر کدام از این بخش ها کلیک کنید تا وارد ابزارهای مختلفش بشوید و بیاید برخی از مهم ترین آیتم ها را توی منوی سمت چپ ببینیم.

داشبورد سایت
داشبورد سایت چیست؟

همچنین یکی از نماهای سایت را مشاهده میکنیم.، چون اطلاعات بیشتری برای دیدن دارد. اول بخش site massages را می بینیم. در این قسمت هشدارها و اخطارها و اطلاعات مربوط به سایتتون در اینجا قرار دارد و هر چند وقت یکبار باید به اینجا سر بزنید. 

سایت مسیج

این می تواند بهمون کمک کند خطاهای سئو را پیدا کرده و اصلاح کنیم.

بیشتربخوانید: سئوی تکنیکال

بیشتربخوانید: سئوی تکنیکال

گام سوم: Search Appearance

گام سوم برسی داده ها است. در منوی Search Appearance اولین گزینه می تواند یک بررسی کلی از داده های ساختار بندی شده بده. مثل میکروفرمت هایی که در schema.org دیدیم

ابزار Data highlighter بهتون اجازه می دهد، داده های ساختار بندی شده را بدون دسترسی به کد سایتتان اضافه کنید.

Data highlighter

بخش HTML improvements می تواند مشکلاتی که باید بهشون رسیدگی شود را به شما نشان بدهد.

HTML improvements

در بخش sitelinks می تونید به Google بگویید یک لینک خاص از سایت را استفاده نکند. مثلا یک لیست از شرکت خودم. اگر به دلایلی یکی از این لینک ها را نمی خواهم، می توانم حذفش کنم.

site links

گام چهارم: Search Traffic

در گام چهارم وارد بخش Search Traffic از قسمت Search queries می توانید اطلاعات جالبی درباره ی قابلیت رویت سایتتان در گوگل پیدا کنید. از دو جهت می توانید این کار را انجام بدهید. یا از کلماتی که جستجو می شود یا صفحاتی که نمایش داده می شود. در هر دو tab می توانید تعداد فراخوانی شدن و همچنین تعداد کلیک ها روی کلمات کلیدی یا صفحات مختلف را ببینید. می توانید میانگین رنکینگ سایت برای کلمات کلیدی مختلف را مشاهده کنید.

Search queries

یک سری فیلتر وجود داره که بهتون کمک می کند انواع جستجوها از کشورهای مختلف یا فقط جستجوها و صفحاتی که حجم خاصی از ترافیک را تولید می کنند ببینید. و با کلیک کردن روی یک ردیف صفحات رو با جتجوها یا بالعکس ارجاع می دهد.

Search queries

یک سری فیلتر وجود داره که بهتون کمک می کند انواع جستجوها از کشورهای مختلف یا فقط جستجوها و صفحاتی که حجم خاصی از ترافیک را تولید می کنند ببینید. و با کلیک کردن روی یک ردیف صفحات رو با جتجوها یا بالعکس ارجاع می دهد.

این بهتون نشون می دهد که کدام صفحات برای یک عبارات خاص نمایش داده می شود یا کدام عبارات برای نمایش یک صفحه استفاده می شوند. همچنین گزارش هایی هست که بهتون نشان می دهند؛ کدام سایت ها به سایت شما لینک داده اند که می تواند خیلی مهم باشد. همچنین گزارشی در مورد لینک های داخلی می بینیم.

links to your site

تمام این ها را می توانید این جا مشاهده کنید.

اینترنت لینک

گام پنجم: google index

در گام پنجم به سراغ بخش international Targeting میرویم.

در بخش google index اولین گزارش بهمون مجموع تعداد URL های موجود در Index google را نمایش می دهد.

 

Content keywords

بخش advanced به شما همچنین URL هایی را نشان می دهد که با Robot.txt مسدود کردید و همچنین چیزهایی که google از index حذف کرده است.

 

Content keywords

بخش Content keywords بهتون میگه که از نظر google سایتتان درباره ی چیه. بازتابی از کلمات خاصیه که در صفحات سایتتان پیدا می کنید. اگر این کلمات با کاری که انجام می دهید مطابقت ندارند باید یکم روی محتواتون کار کنید.

index

اگر محتوایی دارید که نمی خواهید موتور جستجو آن ها را index کند مثلا صفحات کاربرها یا تحت توسعه ی سایت می توانید آن ها را در این قسمت سایت واردشان کنید.

بیشتربخوانید: بینگ وب مستر تولز

بیشتربخوانید: بینگ وب مستر تولز

گام ششم: crawl

گام ششم در منوی crawl هست. می توانید گزارشات URL Errors را ببینید که گوگل با برسی کردن سایتتان به چه مشکلاتی خورده است. این خطا ها می تواند به وبسایتتون لطمه بزند. بنابر این شناسایی خطاهایی که روی URL های مختلفتون تاثیر میگذارد و برطرف کردن این خطاها خیلی مهم است. این خطاها ممکن از طرف Redirect301 یا حذف کردن index هایی باشد که دیگه قسمتی از ساییتون نیستند یا اصلاح پیکربندی های سرور. اما نکته اینه که برای اصلاحشون اول باید پیداشون کنیم.

 

crawl

در Crawl Stats می توانید طریقه و دفعاتی که Google به سایتتون مراجعه می کند را ببینید.

Crawl Stats

ویژگی Fetch as Google صفحات ساییتون رو از دید google Crawl  بتونید مشاهده کنید.

 

Fetch as Google

Robot.txt Taster خطاهای دستور العمل های مربوط به چیزایی که google نباید index  کند را نشان می دهد.

Robot.txt Taster

بخش Site maps بهتون اجازه می دهد site map های XML را در گوگل ثبت کنید.

سایت مپ

یادتان باشد انواع مختلفی می توانید داشته باشید. مثلا به غیر از مشخص کردن صفحات محتوا برای سایتتان Site map های ویدیو را هم دیدیم به همراه site map های تصاویر و موبایل. قبلا گفتیم چطور باید از URL Parameters استفاده کنیم تا به google بگیم چطور باید با URL های مختلف رفتار کند.

گام هفتم: Security Issues و Other Resources

قسمت های Security Issues و Other Resources جاهای خوبی برای پیدا کردن اطلاعاتی مثل بد افزارها یا شواهد مربوط به هک شدنه ساییتون است.

Security Issues و Other Resources

همانطور که می بینید توی google webmasters tools امکانات زیادی برای دیدن وجود دارد. امکانات جدیدی هم توی راه است. Google به خوبی شما را از میزان بازدیداز صفحه آگاه می کند و  به شما اجازه می دهد اطلاعات زیادی را در مورد وبسایتتان ببینید. استفاده ی مداوم از google webmasters tools مزایای زیادی به همراه دارد.

امیدوارم که از این آموزش کمال استفاده رو کرده باشید. سعی کردیم تمام فضای گوگل وب مستر تولز را به شما آموزش دهیم. ما آماده ی دریافت سوالات شما هستیم. کافیست اطلاعات خود را برای ما ارسال کنید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما ارتباط برقرار کنند.

 

hanotacrm

اشتراک در
اطلاع از
guest
نام دوره
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
preloader