هانوتا

فهرست

خانه » طراحی وبسایت » شناخت وردپرس
06 مرداد 1401

شناخت وردپرس

وردپرس

در این مقالات آموزشی میخوایم یاد بگیریم چطور وبسایتمون رو با استفاده از WordPress ای که روی وب هاست یا سرور شخصیمون نصب شده بسازیم. در ابتدا تنظیمات و جزئیاتی که لازمه رو کنترل میکنیم و یاد میگیریم که چطور صفحات رو با کمک تصاویر، ویدیوها و محتویات دیگه ایجاد کنیم. پلاگین ها و تم هارو نصب میکنیم و در ادامه به کار های مهم تری در زمینه ی وردپرس میپردازیم. از روش هایی برای رفع اشکال استفاده میکنیم.

در نهایت به تنظیمات پیشرفته ی وردپرس نگاهی می اندازیم تا از ویژگی های اون بهره ی کافی رو ببریم. اگر میخواهید یک وبسایت داشته باشید باید کنترل کامل اون رو در دست داشته باشید. تعیین کنید که چه اتفاقاتی توی اون بیفته و اینکه چه شکلی باشه. وردپرس یک انتخاب عالیه در ادامه ی آموزش ها همراه ما باشید.

بیشتربخوانید: سئو فنی

بیشتربخوانید: سئو فنی

فهرست مطالب

WordPress چیست؟

وقتی شما قصد دارید چیزی را یاد بگیرید مثلا یک وسیله یا مدل فعالیت یا هر چیز دیگه ای تا بتونید از اون استفاده ی کامل رو ببرید باید به تمام نکات کیلیدی اون دقت کنید تا از همه ی اون ها بهره ببرید و از نهایت ظرفیت اون استفاده کنید. بهترین راه شروع با سؤال کردنه و در این مورد، اون سوال اینه که وردپرس چیه؟

پاسخ اون یکم پیچیدس اما میتونیم با یک جواب کوتاه ساده این مورد رو برای شما توضیح بدیم. در یک تعریف ساده میتونیم بگیم که وردپرس یک پلتفرم منتشر کنندس که طراحی یک وبسایت و انتشار محتوای اون در اینترنت رو برای شما ساده میکنه در کل در وردپرس ما دو گزینه داریم.

یکی از این گزینه ها WordPress.com هست که ما میتونیم وب سایتمون رو به صورت رایگان در اون تنظیم کنیم.

گزینه ی دوم Self-hosted هست. اینم چیزی شبیه WordPress.com هست با این تفاوت که این یکی روی وب سرور شما قرار میگیره و اینطوری شما میتونید به خوبی اون رو کنترل کنید.

اگر میخواهید از WordPress.com استفاده کنید یا اگر میخواهید از WordPress به عنوان یک برنامه ی  Self-hosted استفاده کنید، انتخاب شما به مهارت شما و کاری که قصد دارید انجام بدید بستگی داره. بریم سراغ سایت WordPress.com تا یک نمونه بلاگ ببینیم.

نمونه بلاگی که اینجا وجود داره در این قسمت مشاهده میشه. یک عکس اینجاست. این یک بلاگه که باهاش میشه مثل یک WordPress عادی کار کرد. این یک روش ساده برای انتشار محتوا در اینترنته و WordPress یک از رایج ترین برنامه های Web Publishing در دنیا محسوب میشه. اگر بخواهید خیلی دقیق و کامل به معنای WordPress پی ببرید میتونید نگاهی به سایت ما بندازید و در اینجا به چیزی که بهش واقعا وردپرس گفته میشه آشنا بشید. وردپرس رو میشه یک ابزار ساده، راحت، شیرین برای ایجاد وبلاگ محسوب کرد که کار رو خیلی آسون و زیبا میکنه. وردپرس چیزی بیش از یک برنامه ی کاربردی برای ایجاد یک بلاگه، اگه به صفحات کاربران برجسته ی WordPress سری بزنید، حتما متوجه خواهید شد که WordPress چقدر میتونه مهم باشه.

میتونید ببینید که از این برنامه افراد و  شخصیت های مهمی مثل CNN، ebay، SONY و … WordPress برای انتشار اخبار استفاده میشه یا حتی توسط ستاره های موسیقی و … خلاصه WordPress توسط افراد بسیار زیادی و به منظورهای مختلف و گوناگونی استفاده میشه. برای دین این نمونه ها اینجا کلیک کنید. توی لینک میتوانید سایت های متفاوتی که با WordPress کار شده اند را مشاهده کنید.

پس شما کافیه محتوای مدنظرتون رو در نظر بگیرید WordPress رو بسازید و تنظیمات مورد نظرتون رو روش اعمال کنید و بعد اون رو به هر شکلی که میخواهید تغییر بدید. خب بیاید به سوال کیلیدی برگردیم WordPress چیه؟

WordPress اون چیزیه که شما میخواهید باشه و فکر میکنیم جای خوبیه برای شروع یادگیریه کار طراحی سایت و انتشار محتوا در وب. WordPress رو میتوان یک برنامه ی انتشار دهنده ی ساده برای وب محسوب کرد و شما میتونید اون رو برای ساخت یک وبسایت پیشرفته یا یک بلاگ ابتدایی به کار بگیرید. شما میتونید حتی سایت هایی رو داشته باشید که تنها با زدن یک دکمه بین بلاگ های موجود و نان بلاگ ها جابجا میشن. وقتی از WordPress استفاده میکنید، امکانات برای شما نامحدوده. حالا که شما با معانی اولیه ی WordPress آشنا شدیدیکم بحث رو تخصصی کنیم.

تفاوت های فضای ابری و هاست شخصی در وردپرس

در ادامه قصد داریم در مورد روش هایی که برای کار با WordPress وجود داره صحبت کنیم. دو نوع WordPress وجود داره که در موردش صحبت کردیم. هر دو یک برنامه رو اجرا میکنند و ویژگی های پایه ی مشابهی دارند اما هر کدوم مزایا و معایبی دارند که برسیشون میکنیم. اینکه کدوم یکی از این ها به کار شما میاد چیزیه که باید باتوجه به نیازهای سایت و اینکه در آینده میخواید چه استفاده ای ازش بکنید انتخاب کنید. خوبیش اینه که نوعی از WordPress که شما انتخاب میکنید انتخاب نهایی شما نیست. شما میتونید اگ از WordPress.com استفاده کردید اون رو به سرور شخصیتون تبدیل کنید یا بر عکس با Self-hosted بسازید و بعد اون رو به WordPress.com تبدیل کنید. WordPress از هر جهت انعطاف پذیره و این موضوع خیلی به ما کمک میکنه.

 متعلق به Automatic

WordPress.com وبسایتیه که توسط Automatic اداره میشه. افرادی که WordPress رو ساختن مالک اون هستند. به این معنی که هر اتفاقی که در WordPress میفته و هر آپدیت جدیدی که برای اون میاد، توسط اون ها کنترل میشه.

در فضای ابری

معنی In the cloud چیه؟ cloud به این معنیه که WordPress فقط روی اینترنت و معمولا روی یک شبکه ی پیچیده از سرورهای چندگانه کار میکنه؛ اما برای شما به عنوان کاربر به این معنیه که واقعا سریع و ایمنه. اگر سرور به هر دلیلی از کار بیفته، سایت شما متوقف یا ناپدید نمیشه.

نگهداری خودکار

 چون WordPress توسط Automatic کنترل میشه، شما از حفاظت اون برخوردارید. پس لازم نیست نگران اتفاقاتی که ناگهانی میفته باشید. تنها چیز که باید نگرانش باشید محتوای خودتونه.

محدودیت های محتوایی

هرچند WordPress توسط Automatic کنترل میشه، محدودیت هایی برای محتوا هم وجود داره. Automatic به شما اجازه نمیده هر مطلبی که دوست دارید توی سایت منتشر کنید و همچنین بسیاری از کارمندان اون به شما اجازه ی انتشار چیزی که نباید منتشر بشه رو نمیدن.

کتابخانه ی تم های از پیش تعیین شده

WordPress.com آرشیوی از تم های از پیش ساخته شده داره و توی WordPress.com میتونید از تم هایی که از پیش تعریف شده استفاده کنید. شما نمیتونید تم هایی که خودتون میخواید رو بسازید یا سایتتون رو به اون شکلی که میخواید طراحی کنید.

قابلیت های از پیش تعریف شده

WordPress.com معمولا قابلیت های از پیش تعریف شده ای داره. وقتی شما کسایی رو میبینید که درباره ی WordPress حرف میزنن؛ چیزهای زیادی در مورد افزونه یا پلاگین میشنوید. در WordPress.com چیزی به اسم پلاگین وجود نداره. پلاگین ها چیزهایی هستند که شما میتونید اون رو به WordPress Self-hosting اضافه کنید و به اون قابلیت های جدیدی بدید، اما در WordPress.com شما قابلیت هایی رو که در خود سیستم وجود داره رو باید استفاده کنید.

بدون دردسر

در WordPress.com چیزی که باید نگرانش باشید، انتشار محتوای خودتونه. Automatic تمام کار ساخت رو انجام میده.

وارد کردن از هاست شخصی وردپرس

سر انجام Automatic به شما اجازه میده محتوای خودتون رو از Self-hosting یا از سرورهای دیگه وارد کنید. بسیاری از سرویس های بزرگ ایجاد بلاگ، کارشون رو با همون سبک قدیمی ادامه میدن؛ اما خیلی ها هم بلاگ های خودشون رو به WordPress ارتقاء دادن. بنابراین این پلتفرمیه که با سرعت زیادی در حال پیشرفته و قابلیت import و export داره.

حالا وقتشه که یک مقایسه بین WordPress.com و WordPress Self-hosting بندازیم.

WordPressمتعلق به شماست

یک سایت Self-hosted توسط شما اداره میشه.

WordPressروی سرور یا هاست خودتونه

به این معنی که شما مسؤل خرید یک هاست مناسب هستید و باید یک سرور و Domain داشته باشید.

نگهداری توسط شما

باید امنیت سایتتون رو خودتون تامین کنید. بنابر این یک سایت WordPress Self-hosting تحت حفاظت شماست و هر اتفاقی که میفته مسؤلش شمایید.

بدون محدودیت محتوایی

شما میتونید هر محتوایی که میحواید برای اون انتخاب کنید. توسط خوده شما کنترل میشه و هیچ محدودیتی برای محتوا ندارید. هر کاری که بخواید میتونید انجام بدید و تبلیغات مدنظرتون رو هم روش قرار بدید.

نصب و استفاده از هر تمی

ورد پرسی که روی هاست شماست به شما اجازه میدهد که هر تمی رو که خواستید روی اون نصب کنید. مثلا میتونید یک تم پیش فرض رو انتخاب کنید. تغییرات مدنظرتون رو روش اعمال کنید تا تم جدید بوجود بیاد.

قابلیت ها با پلاگین ها افزوده میشود

شما میتونید با کمک افزونه ها قابلیت های جدیدی رو به یک سایت Self-hosting بدید. یعنی اینکه اگرچه تمام ویژگی های پیشرفته ی WordPress.com رو دارید؛ خودتون میتونید ویژگی های بهتری رو هم بسازید. حتی همون ویژگی هارو هم از بین میلیون ها افزونه ای که در اینترنت در دسترسه پیدا کنید و نصبشون کنید.

دردسر و کنترل آن مطابق با میل شماست

هر کاری که مدنظر داشته باشید رو در این نوع WordPress میتونید انجام بدین؛ اما از طرفی هر اتفاقی بیفته خودتون مسؤلش هستید. تمام معایب و نقص های اون به شما برمیگرده. و بستگی به این داره که چطور اون رو تنظیم کردید و چه ویژگی هایی برای اون درنظر گرفتید.

وارد کردن از WordPress.com

همچنین قابلیت import از WordPress.com هم اینجا وجود داره. پس اگر یک وبلاگ در WordPress.com دارید و میخواید اون رو به Self-hosting برگردونید، میتونید محتوای اون رو به راحتی جابجا کنید. اینطوری مشکلی هم پیش نمیاد.

این ها فقط بعضی از تفاوت های بین این دو نوع WordPress بود که به اون ها پرداختیم و قصدمون فقط این بود که با این دو نوع وردپرس آشنا بشید تا بدونید کدومشون بیشتر به کار شما میاد و برتری های هر کدوم نسبت به دیگری چیه؟ البته همونطور که گفتیم، هر زمان که متوجه بشید که انتخاب شما اشتباه بوده و نوع دیگه ی WordPress مناسب تره، میتونید به سادگی عوضش کنید. در مدرسه کسب و کار ما قصد داریم نحوه ی ساخت یک WordPress Self-hosted رو آموزش بدیم. اگر شما مایلید تا سایتتون رو راه اندازی کنید، کافیست اطلاعات خود را برای ما ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما ارتباط برقرار کنند.

استفاده از منابع شخصی

ابتدای کار این نکته رو یادآور بشیم این سری مقالات جهت تکمیل آموزش های شما نوسته شده است و مکمل آموزشی است. تا به شما یاد بدهیم چطور با وردپرس محتوای مورد نظرتون رو در اینترنت به بهترین نحو منتشر کنید. بنابر این قبل از اینکه بخوام به شما متون یا تصاویر زیادی بدیم تا باهاشون کار کنید؛ ازتون میخوایم از متون تصاویر و متریال های خودتون استفاده کنید. در این صورت شما در پایان کار وبسایتی خواهید داشت، که محتوا و تصاویر ماله خودتونه و خودتون ساختینش پس هر وقت دیدین اسکرین شاتی از متون تصاویر یا محتوامون به شما ارائه کردیم که از آن ها استفاده میکنیم شما بهتره که از نمونه های خودتون استفاده کنید.

حتما در بخش دیدگاه نظرات خود را برای ما بنویسید.

به سوالات شما ظرف یک روز پاسخ داده میشود.

Twitter
Telegram
WhatsApp

hanotacrm

اشتراک در
اطلاع از
guest
نام دوره
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
preloader